Vader en dochter Engels maken beiden schilderijen op doek. Van enkele uitzonderlijke werken creërden ze een NFT (non-fungible token) die ze online aanbieden.

 

Twee verbrandde schilderijen van Peter Engels worden NFT

In april 2021 verwoestte een zware brand 10 schilderijen van Peter Engels. Zijn hele zomertentoonstelling “Bond & Girls” ging letterlijk in vlammen op. Een paar jaar werk werd in geen tijd herleid tot as. 2 van de verbrandde schilderijen worden nu NFT’s. Zo kan je eigenaar worden van het digitale beeld “No Time to Die”, een foto van het geschilderd portret van James Bond acteur Daniel Craig met zijn klassieke Aston Martin DB5. De tweede NFT is het verbrandde portret van 007 acteur Sean Connery. Je krijgt bij elke NFT het certificaat van authenticiteit en een digital print.

 

NFT + schilderij van Montana Engels, bekend van Belgiums got Talent

We kennen Montana Engels van Belgiums Got Talent en vervolgens ook van al haar internationale speed paintings, waar ze in enkele minuten met lijm een onzichtbaar portret schilderde, er glitters naartoe gooide en daarmee het portret in al zijn glorie onthulde. Dochter Montana Engels heeft de portretkunst ook in de vingers en creëerde in haar eigen stijl 3 schilderijen die samen met de digitale NFT wordt aangeboden.

 

3 geschilderde portretten met NFT

Zo schilderde Montana Engels het krachtige portret van basketbalspeler Michael Jordan op een van zijn hoogtepunten in zijn carrière, het moment dat hij diep ontroerd zijn award in ontvangst neemt. Het tweede schilderij met NFT is “Evlon”, haar abstract realistisch portret dat een emotie uitstraalt die iedereen anders kan interpreteren. Montana’s derde origineel werk met NFT is het portret van Audrey Hepburn, elegant en met een moderne rose twist.

 

Michael Jackson schilderij begint te huilen

Peter Engels biedt nog een derde NFT aan, nl. het portret van Michael Jackson. Dit schilderij liep waterschade op tijdens een nachtelijke storm in een Franse kunstgalerij. Daardoor lijkt Michael Jackson te huilen en rollen er tranen over zijn wangen. Het lijkt een paranormaal verschijnsel of een boodschap uit het graf. Maar Peter Engels heeft er een plausibele verklaring voor. Hij maakte het schilderij op het eiland Lombok en verwerkte strandzand in de verf. Wellicht is de verf daardoor minder tegen water bestand. Peter Engels restaureerde het schilderij, echter zonder de tranen te verwijderen. Moeder Natuur maakte het schilderij perfect. Peter Engels biedt nu het echte gerestaureerde schilderij aan samen met de NFT van hoe het eruit zag voor de waterschade. Uiteraard ook met certificaat van authenticiteit en een digital print.

 

https://www.enygma.gallery