Waarom kunst van Peter Engels verzamelen?

Frida Kahlo-Art by Peter Engels
Frida Kahlo-Art by Peter Engels

Je koopt kunst omdat je het mooi vindt, maar het zou fijn zijn als die kunst ook waarde behoudt of zelfs meer waard wordt. Hieronder lees je waarom kunst van Peter Engels verzamelwaard is.

Peter Engels werd wereldberoemd toen hij het portret van Nelson Mandela schilderde. Het schilderij verscheen op de grootste billboard ter wereld in Times Square, New York, toen Mandela 90 werd. De internationale pers schreef dat Peter Engels erin was geslaagd om de ziel van Mandela op canvas vast te leggen. Dit gaf een boost aan de carrière van Peter Engels.

Het feit dat Prins Albert van Monaco het portret van Peter Engels van zijn moeder, Prinses Grace Kelly, kocht, voegde hier nog een schepje bovenop.

Peter Engels exposeert wereldwijd en heeft kunst in elk continent. Grote namen willen geportretteerd worden, bestellen schilderijen van hem en zijn kunst wordt met lof bejubeld zoals je verderop zult lezen.

Ondanks enkele grote en emotionele tegenslagen geeft Peter Engels niet op en blijft hij uitstekende portretten schilderen in zijn eigen unieke stijl, met het paletmes en in zijn beperkte kleuren. Hierdoor is hij de beste paletmes schilder in de meest moeilijke kunstdisciplina: portretten. Daarom moet je originele kunst van Peter Engels in je collectie hebben.

 

Verbluffend effect

Als je naar het werk van Peter Engels kijkt, doe dan deze oefening: kijk van dichtbij naar het werk en stap dan geleidelijk achteruit en bekijk het op afstand. Het effect is indrukwekkend! De messtreek is zo groot dat het schilderij abstract lijkt. Vanaf een afstand zie je het portret in al zijn glorie. Typische kenmerken van zijn eigen stijl zijn de grote close-ups waar ogen en mond primordiaal zijn. De rest is decor en valt van het canvas af.

Peter Engels wil intensief schilderen, wereldwijd exposeren en zijn werk tonen op de beste internationale kunstbeurzen zoals FIAC (Parijs), Art Basel (Basel & Miami), Frieze (Londen & New York), The Armory (New York) en Tefaf (Maastricht).

Als je de vintage stijl van Peter Engels leuk vindt en je koopt één of meer kunstwerken van hem, zou het een mooie bonus zijn als het werk aan waarde blijft winnen.